Perquè la cultura no és un luxe… ÍTACA

Coneixeu el Festival ÍTACA?

Avui us volem descobrir aquest festival, que no és un festival qualsevol sinó que va molt més enllà.

ÍTACA, Cultura i Acció, aglutina propostes culturals de qualitat a un preu assequible amb l’objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic. Un luxe de festival a l’abast de tothom que celebra la seva tercera edició durant maig, juny i juliol de 2015 per diverses poblacions de l’Empordà.

Des de fa 3 anys, el festival ÍTACA s’ha convertit en l’estandart de la reivindicació per la cultura a l’abast de tothom a l’Empordà. Seguint l’estela de la campanya Per la salut de la Cultura, endegada pel Teatre de Bescanó el 2012, en contra de la pujada de l’IVA cultural al 21%, el festival empordanès ven pomes enlloc d’entrades.

Aquest any, amb un cartell molt interessant i amb noms internacionals però a preus assequibles i amb música per a tots els gustos des del mite del reggae Alpha Blondy –que actuarà al fantàstic escenari de la platja de Port Bo de Calella, el de les Havaneres, el proper 3 de juliol- fins a l’estrena del nou disc de La Pegatina a comarques gironines, Revulsiu, el proper 20 de juny a Torroella. Els Pets, Albert Pla, Roger Mas, Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien, són alguns noms que formen part del cartell.

En aquesta edició, ÍTACA estrena un nou i original format de concert, la Batalla de Galls, que enfrontarà musicalment en un galliner preparat per a l’ocasió a Cris Juanico i Guillamino, el proper 22 de maig a Torroella de Montgrí, i a Joan Colomo, Mau d’Esperit i Joan Pons d’El Petit de Cal Eril, el proper 6 de juny a La Pera.

ÍTACA dona el tret de sortida aquest diumenge amb la III Marxa al Montgrí, que portarà la música fins al capdamunt del Castell del Montgrí amb Anna Roig, Berros de la Cort, una gran festa que es clourà amb l’actuació de la Kepa Junquera.

La cultura no és un luxe, diuen els seus organitzadors, però aquest cartell sí que ho és.

Ens veiem a ÍTACA!

Aprenent xerraire

Per arribar tard sempre hi ha temps

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *