(Més enllà de Girona:) El Black Music centrifuga

Les cantants anglosaxones Martha Reeves i Shirley Davis encapçalen una programació de 23 concerts i altres actes, que durant el mes de març s’estendrà des de Girona i Salt fins arribar a Reus i Perpinyà.

Alexandre Nunes de Oliveira  Girona

De fet, el festival donarà el tret de sortida a Barcelona, com ve essent habitual en els últims anys. Serà el 1er de març, a la Sala Apolo, amb l’actuació de la Black Music Big Band, constituïda per una trentena d’alumnes (dels 14 als 25 anys) de les comarques gironines. La nit següent, a l’Espai Ter de Torroella, un dels trumfos principals d’aquest any: la cantant britànica Shirley Davis, que actualment resideix a Madrid, i que estarà acompanyada per la seva banda The Silverbacks.

A Girona, el nom més sonant és sens dubte Martha Reeves and the Vandellas. Ara amb 76 anys d’edat, la mítica cantant nord-americana, que també va fer carrera en el món de la política, aterrarà a l’Auditori el 17 de març per repassar les seves cançons que van marcar l’època daurada del so ‘Motown’. Aquest mateix dia, a la Sala Platea, actuarà encara Gaspar, una jove promesa del R&B català; i al Parc del Migdia hi haurà el Black Music Pícnic, amb la participació de diferents artistes. La idea, tal i com han explicat els directors del BMF en la roda de premsa, “és donar la benvinguda a la primavera, per tant esperem que la meteorologia acompanyí”.

Els organitzadors remarquen igualment que volen un “festival popular, en el bon sentit de la paraula”, que es reparteixi pels diferents barris de la ciutat i que pugui comptar amb la participació ciutadana en actes com la Cercavila, que transitarà per diverses zones de Salt, la Jornada de Cultura Urbana a Santa Eugènia o el ‘Rise Up Sound System’ a Domeny.

L’ajuntament de Girona ha anunciat també que ja ha revalidat el seu suport al Black Music per les properes tres edicions, considerant que es tracta d’un esdeveniment “emblemàtic i estratègic” per la vida cultural de la ciutat.

FOTO Gloria Gaynor al Festival Black Music 2017. © Anna Otero.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *