Mediterràniament jamaicans

El pròxim dissabte 18 d’Octubre La Mirona de Salt acollirà una de les comptades parades que la banda de Sardenya Train to Roots té programades al llarg de l’Estat. Celebrant el seu desè aniversari, els sards arriben per exhibir-se i mostrar perquè ocupen un lloc privilegiat en l’escena reggae italiana.  Per si no fós suficient, els acompanyarà una altra banda abonada als ritmes jamaicans i que es troba en ple període de consagració dins el panorama reivindicatiu valencià i de tot l’Estat espanyol: Aspencat.

Més enllà de compartir les arrels musicals caribenyes sobre les quals s’han nodrit per aixecar la seva proposta musical, el que segurament es mostra com a tret identificatiu per ambdós grups és la voluntat d’aportar el seu gra de sorra a l’evolució d’aquests estils a través dels seus darrers treballs.

Tan Growing com Essència reflecteixen el diàleg entre els ritmes i les tendències que perduren en el temps -ska, reggae, roots…- vers l’impacte creixent i en constant desenvolupament de les propostes fonamentades en l’ús de sintetitzadors i altres equips electrònics. Des del Hot Situations fins al Queden Matinades comprovem de manera expressa l’influència del dub step així com d’altres pinzellades que tant ens poden transportar a les melodies mediterrànies tradicionals com a les bases més profundes la música negra.

En definitiva, si voleu una bona dosis d’intensitat sonora, missatge combatiu i la millor de les vibracions per no deixar de contonejar-vos de costat a costat, no perdeu l’oportunitat de presenciar aquesta proposta amb una de les bandes més consolidades del reggae mediterrani i el grup que sembla destinat a ocupar durant un bon grapat d’anys els llocs més visibles de l’escena catalanoparlant.

L’Optimista
Sempre beu el got més ple

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *