LA FÀBRICA DE CELRÀ FA DUET AMB “NUNES IN THE DARK”

El cantant i poeta Alexandre Nunes, també conegut com a “In the dark”, va inaugurar amb un concert el terrat de la Fàbrica Pagans de Celrà el divendres 19 d’agost. Un nou escenari acaba de néixer.

El públic arribava al terrat amb cara d’admiració i acontentament una vegada havia pujat les escales que porten a aquest nou recinte d’infinites possibilitats. Entre mirades enfocades cap a les Gavarres i les expectatives sobre com sonaria un concert a sobre La Fàbrica, “Nunes in the Dark”, acompanyat únicament de la seva guitarra i veu inconfusible, va desplegar una primera part de l’actuació cantant poemes, tant propis com d’altres autors, i versionant alguns dels seus referents pop (Smashing Pumpkins, Dorian, MGMT…). L’artista, amb el seu sentit de l’humor característic, avisava que hi hauria una sorpresa a la segona part de l’actuació. I així va ser. En el mateix moment que la tarda desapareixia i unes espelmes donaven la benvinguda a la nit, la Débora Caride i el seu violoncel varen entrar en escena; la sorpresa estava servida. Per primera vegada, la veu de Nunes s’acompanyava de l’elegància d’un violoncel. Tot i existir alguns problemes tècnics d’interferències amb canals de radio que compartien so amb els amplificadors, la comunió de guitarra, veu i violoncel va ser perfecte; cosa que promet. La veu del nostre crooner local va quedar perfectament acariciada per les cordes del cello gentilment arquejades per la Débora, de vegades fent un solo i d’altres integrant també la guitarra. Tot plegat, un bon concert amb belles vistes.

IMG_20160819_194104 (1)

L’arquitectura del conjunt modernista de la Fàbrica, les vistes a les Gavarres, la  proximitat amb Girona i les ganes de la gent de descobrir nous horitzons fan d’aquest espai un entorn holístic per excel·lència. Només faltaria millorar l’aspecte gastronòmic i enològic, però això ja són figues d’un altre paner ja que la logística d’utilitzar un terrat també té les seves limitacions.

Darrere aquesta iniciativa hi ha Ràdio Celrà i en Lluís, i el programa “Descobrint” i l’Eva. Segons han explicat, l’interès d’obrir nous camins i explorar les possibilitats dels lloc immediats, però també desconeguts, els va portar a plantejar que la Ràdio no només fos escoltada sinó també viscuda. I d’aquí que apostessin per programar des d’un dels terrat més emblemàtiques de la comarca. L’Ajuntament de Celrà no va deixar escapar la possibilitat de col·laborar-hi tot facilitant aspectes logístics i de mobiliari.

La vetllada va acabar amb les explicacions estel·lars d’en Rafael Balaguer president de “l’Associació Astronòmica Girona” que amb un telescopi descobria les entre bambolines del cel nocturn als assistents. Hi havia lluna plena i la pluja va donar treva. Què més podíem demanar?! IMG_20160819_195418

I això és precisament el que ofereix un bon terrat, que no té límits. Esperem doncs que se sàpiga aprofitar aquesta embranzida i que Celrà aposti per guaitar des d’aquesta nova talaia.

TEXT I FOTOS: Maia Kuhn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *