De músics per a músics

La indústria musical s’ha transformat i els artistes han de fer mans i mànigues per obtenir rendiment de les seves creacions musicals. Les cançons a iTunes no es venen soles i les xarxes socials són essencials per promoure els projectes musicals. I és que avui en dia cal dominar el panorama digital per aconseguir difondre la música arreu.

Avui us vull presentar La Cupula Music, primera empresa en distribució de música digital a l’Estat espanyol, precisament amb seu central a Girona.  De músics per a músics, això és el que són i a qui dediquen la seva feina.

Maarten Van Wijck i José Luis Zagazeta van fundar aquesta empresa l’any 2006. L’un, saxofonista amb àmplia experiència en el sector i l’altre, amant incondicional i professional de la música, van coincidir en la necessitat de crear una eina actual per distribuir cançons i vídeos a Internet. Així neix La Cúpula Músic, començant a la petita oficina del Born per omplir un buit en la distribució musical i avui, 8 anys després, segueix  amb èxit rotund des de Girona, Barcelona i Torí.

I és que la necessitat dels artistes de promocionar i vendre les seves peces musicals és una realitat. La plataforma digital de La Cupula Music permet distribuir musica a diferents canals digitals com iTunes, Spotify, Amazon MP3 o Google Play amb una política de tarifa per cançó on l’artista s’emporta el 100% de la venda. Interessant no?

La creació musical necessita una bona difusió i que la música s’obri camí per sí sola, en funció de la qualitat i l’estil. Per això, La Cupula Music aposta, segons els seus creadors, per la transparència, la proximitat i la independència, per acostar-se als artistes independents i ajudar-los a aconseguir els seus objectius.

Contínuament La Cupula busca noves col·laboracions per oferir més opcions als artistes i a les bandes  perquè la seva música arribi al públic desitjat. La última d’elles ha estat el canal digital Zvooq, un canal de distribució de música disponible a Rússia i als països de l’antiga Unió Soviètica, on canals com Spotify i iTunes no arriben.

Cal estar actualitzats i sobresortir. Entre els més de 5.000 artistes i segells que distribueixen la seva música per La Cupula Music hi trobem els gironins CARMEN113, Dirty Jobs, Calvari Rumba o el propi festival popArb que arriba en breu.

Pels que no els coneixíeu: www.lacupulamusic.com

Nonaino
Al ritme de la música

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *