IEPI: “Falta cultura musical”

Albert Mir, Eduard Montes i Josep Sucarrats són el guitarra, el bateria i el baix de la banda instrumental IEPI, el grup convidat per Orella Activa a l’escenari de plaça dels Jurats demà, en motiu del Dia Internacional de la Música. Una banda potent i original que promet regalar-nos un concert molt especial.

Fa només un any i mig aquests tres banyolins van decidir unir les seves passions musicals, cadascun amb el seu propi estil, i tocar el que més els venia de gust.  Avui, podem escoltar New WR, el primer disc del grup que ha entrat amb molta força i sota el segell d’Aloud Music.

I és que IEPI no és un grup habitual. New WR està gravat en directe i d’una primera tirada, cosa que pocs poden fer.  Parlem amb l’Edu, bateria de IEPI.

Orella Activa. -Com va sorgir New WR?
IEPI. -Des de que ens vam unir, vam començar a fer el que ens agradava; tocar música instrumental. Ens agrada molt i vam anar tocant fins que de cop ja teníem 10 cançons i vam decidir gravar-les. Amb la firma d’Aloud Music va sortir New WR, un disc que vam gravar en directe i d’una sola tirada.   

O.A. Com definiries el vostre estil musical?
-Ens agrada barrejar moltes coses. Alguns ens han definit amb un “mathrock” però no ens acaba d’encaixar… Nosaltres fem de tot, ens agrada fer soroll, tocar ràpid, combinem moltes coses i ens ho passem bé. Segurament seria un noise psicodèlic.

O.A. -Quin futur hi veus a aquest tipus de música?

IEPI. -Tant de bo n’hi hagi molt i molt. És un tipus de música no comercial i no és fàcil obrir camí en aquest sentit. La majoria de gent sempre escolta el mateix i costa que es fixin en altres estils. En aquest sentit la cultura d’aquí és pobre. Anglaterra, Amèrica o Europa en general són més oberts alhora d’escoltar i descobrir nous estils musicals. Per altra banda, els que ens han escoltat ens han dit que els agrada el que fem, que tot i ser música sense veu cantant, agrada i per això esperem obrir portes aquí amb el nostre estil i que es vagin animant més grups.

O.A. -Esteu pensant en un segon disc?

IEPI. -Un cop has tocat 10 vegades el mateix penses en crear quelcom nou i fa uns dies que hi estem pensant. Ens agrada molt improvisar i ja estem pensant en nous temes. La intenció del segon disc hi és però ens falta temps.

O.A. -Què en penses del panorama musical actual?

IEPI. -En general falta cultura musical. Tot està relacionat amb l’educació, la influència dels mitjans de comunicació, la música comercial i la gestió de la cultura a nivell polític. Ho veig negre… Hi ha grups que es saben espabilar i vendre’s bé, però tot i així, és un sector molt difícil. Penso que alguna cosa ha de canviar a favor nostre: s’ha de crear música diferent com el que fem nosaltres, que el públic senti el “xispasso” d’escoltar música que diguin “com mola!” perquè és música diferent i bona.

O.A. -Us sentiu identificats amb el dia internacional de la música?

IEPI. -Sí, si. Tant de bo n’hi haguessin més de dies de la música… Sóc un gran apassionat de la música i la considero molt important. Escoltar música m’emociona i m’omple l’ànima.

O.A. -Moltes gràcies Edu, ens veiem dissabte a l’escenari d’Orella Activa. Fareu molt soroll?
IEPI. -Molt, farem molt soroll. La veritat és que no ens hem preparat gaire pel concert, és un costum… Però sortirà molt bé, tenim alguna sorpresa preparada, ja ho veureu!

 Nonaino
Al ritme de la música

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *