La màgia de la Iaia XXL

Aquest cap de setmana el Festival Í-taca, Cultura i Acció encara la recta final per seguir oferint una programació local i de qualitat. Divendres és el torn d’Ernest Crusats, Jordi Casadesús i Jordi Torrents, més coneguts com La Iaia.

I aquesta vegada La Iaia no ve sola, presenta la versió XXL del seu nou disc On és la màgia? (Música Global) amb la col·laboració de la cobla La Bisbal Jove. Us ho perdreu? Quinze músics a dalt de l’escenari de la plaça del Castell de la Bisbal presentant el nou treball dels de Vic.

Parlem amb Ernest Crusats, guitarra i veu de La Iaia, que ens explica què podem trobar en el nou treball del grup i al concert de divendres.

Orella Activa.On és la màgia? presenta un gir respecte al que presentàveu en el primer disc, a què es deu?

LA IAIA. “Es deu a la recerca de fórmules més pròpies i originals que ens permetin expressar-nos de la manera que volem en aquell moment. Per desmarcar-nos del fenomen folk i per oferir a la gent i a nosaltres mateixos una música diferent i una experiència de música en català que no s’ha fet mai.”

O.A. Què significa el títol d’aquest segon treball?

LA IAIA. “Significa aquesta recerca d’allò màgic. Aquest moviment cap a unes sensacions, cap a un estat vital, cap a un il·lusió, cap a una necessitat de canvi. Obre una reflexió del que s’ha perdut o del que està per venir. És un títol gens concret però molt senzill.”

O.A. El concert de dissabte al Festival Í-taca té un format especial ja que toqueu amb la cobla jove de la Bisbal. A que es deu aquesta decisió de tocar units?

LA IAIA. “La proposta neix de l’auditori de Barcelona. És una barreja marciana de dos universos aparentment molt separats però que conviuen en una harmonia preciosa.”

O.A. Com serà aquest concert?

LA IAIA. “Serà un concert de pop d’alta volada, amb arranjaments i un treball musical molt potent. Una experiència única al món, entre el pop d’avantguarda i l’aire sardanístic.”

Nonaino
Al ritme de la música

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *